Rólunk írták

Akik már megszabadultak

Mire számíthatsz

Nehézség 37%
Félelem 67%
Csapat munka 85%
Biztonság 97%
Élmény / Kaland 100%
Megújulás 100%
*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Józsi, Szigetszentmiklós
46 éves

Előtte: Valami olyanra számítottam, amit még nem éltem át.

A helyszín: Elsőre nagyon nyomasztó helynek tűnt, másnapra már otthonos.

A játékvezető: Határozott, humoros, jó vezető.

A feladatok: Voltak nehezebbek és könnyebb feladatok, de mind adott valamit és elgondolkodtatott. A legemlékezetesebb feladat a szövegrész megtanulása volt.

Utána: Nagyon érdekes és izgalmas volt megismerni új embereket, emberi történeteket. A PrisonFreedom egy önismereti kaland. Sok sok pozitív élményt kaptam, jobban megismerhettem ezáltal saját magam.

*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Gergő, Budapest
19 éves

Előtte: Elvárásaim nem voltak.

A helyszín: Zordabb helyre számítottam és kellemeset csalódtam. Hangulatos, kalandos volt.

A játékvezető: Barátságos, vezető 🙂

A feladatok: Tanulságosak. A legemlékezetesebb feladat, a labirintus járás volt.

Utána: A PrisonFreedom egy kalandokban teli hely, ahol jobban megismerheted magadat. Én megoldást kaptam az egyik problémámra.

*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Kata, Budapest
45 éves

Előtte: Aha-élményekre számítottam.

A helyszín: Szokatlan de nem ijesztő.

A játékvezető: Bizalmat sugárzó.

A feladatok: Tetszettek, érdekesek voltak. Kedvenc feladataim a labirintusjárás…..illetve a kiabálós “játék” volt.

Utána: Ez egy belső utazás a szabadságom felé. Olyan élményeket kaptam amelyek még most is gondolkodtatnak.

*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Attila, Budapest
45 éves

Előtte: Üresen készültem. Minden befogadására készen.

A helyszín: Vadregényes, nagyon bent a természetben, maga a létesítménynek volt egy kalandos hangulata.

A játékvezető: Kezdetben volt egy távolság, ami folyamatosan csökkent. Biztonságot árasztó, határozott iránymutatást adó.

A feladatok: Érdekesek, jó egyensúlyban volt a könnyedség és az elgondolkodtatósság. Volt ahol elakadtam, de mindig kaptam segítséget. Nehéz kiemelni egy feladatot, mert mind tetszett, még az is amivel nem tudtam megbirkózni. Talán az odajutás amikor hangot követtük, de a kezdő pihenő is nagyon tetszett :-). A szöveg tanulása. A gondolat megszerzése.

Utána: Ez egy kaland, élmény, mindenkinek az , amit szeretne belőle kihozni. Amit kaptam: A GONDOLATOT, motivációt, békét, iránymutatást.

*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Ági, Gödöllő
41 éves

Harmadik alkalommal:

Előtte: Annak ellenére, hogy már “rutinos” játékosnak éreztem magam, teljesen üresen indultam a PrisonFreedom hétvégének.

A helyszín: Abszolút ismerős, szinte már hazajöttem. :)))

A játékvezető: Határozott, nyugodt, biztonságban éreztem magam. Jól irányította a játék fonalát.

A feladatok: Huhhh, nem is tudom melyiket emeljem ki. Talán a búcsúlevél megírása, és a szövegtanulás, de mindkét labirintusjárás is nagyon komoly erőket mozgatott meg bennem.

Utána: Ezt mondom annak, aki kérdezi hogy milyen volt: “Gyere és tapasztald meg Te magad! Hidd el, én nem véletlenül mentem el többször is.”. Egy ajándékot kaptam. Egy kulcsot önmagamhoz.

*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Ágnes, Martfű
40 éves

Előtte: Kihívással teli élményekre számítottam, amiket meg is kaptam, és a játék még felül is múlta. :-))

A helyszín: Számomra eltért a megszokott környezetemtől, de ez nem okozott problémát.

A játékvezető: A játékvezető a szerepéhez hűen szigorú és határozott volt, kemény kézzel irányította a játékot. Nem volt kérdés, hogy végre hajtjuk-e a feladatokat. Bár néha ezek kisebb feszültséget okoztak bennünk. :-))

A feladatok: A feladatok rendkívül színesek voltak, igénybe vették koncentráló- fizikai képességeinket, feloldották a bennünk lévő feszültségeket, s kimozdítottak a komfortzónánkból. Legemlékezetesebbek egyike a szituációs játékok voltak, és a hajnali kelés a tetőn, mely után indultunk a labirintusba. Persze a feszültséglevezető farönkpüfölő gyakorlat is fantasztikus élmény volt.

Utána: Ez egy út önmagunk felé, egy teljesebb, szabadabb létért. Önismereti, önfejlesztő tréning is egyben. Készülj fel igazi kihívásokra. Erőt, önbizalmam erősödését, céltudatosabb gondolkodást kaptam, csökkent megfelelési vágyam az emberek felé. 

*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Orsi, Gödöllő
43 éves

Második alkalommal:

Előtte: Mivel most másodszorra mentem, nagyjából sejtettem, hogy mire számíthatok. De szinte minden máshogy történt ahogy először és nagyon sok új próbatétel, feladat volt.

A helyszín: Ismerős.

A játékvezető: Megint megfelelően vezette, látszott, hogy lelkiismeretesen készült a feladatokkal. A szabályokat betartatta.

A feladatok: Mindegyikben voltak kihívások. A mostani kedvenc feladatom az “ütögetős”, amivel a gátak, a felhalmozódott feszültségek felszakadtak. Nekem nagyon nehezen sikerült átlépnem ezt a gátat, rövidebb időkre sikerült is, itthon is éreztem az eredményét, de szerintem még ezt a feladatot folytatnom kell. 

Utána: A “most”-ban lenni, megélni a pillanatot, közben új dolgokat felfedezni magunkról, a társainkról, az évek során lerakódott “lélek szennyezések” takarításának helyszíne. Ajánlom családoknak és/vagy baráti társaságoknak együtt, mivel egy új világ tárul fel a másikról, ezáltal sokkal jobban megértjük egymást, és a cselekedeteink mögött megbúvó okokat. Egy életre szóló közös élményt és egy összekötő szálat adott a többi résztvevővel. Amit kaptam: felejthetetlen élményt, nézőpont változásokat, a felszabadulás útjára való lépést, összekötő kapcsokat.

*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Ági, Gödöllő
41 éves

Második alkalommal:

Előtte: Már részt vettem egy korábbi PrisonFreedom játékon, tehát biztos voltam benne, hogy rengeteg élményre, áttörésre számíthatok.

A helyszín: Izgalmas hely, mégis könnyen megszoktam megint a körülményeket. Most sokkal több időt töltöttünk a pincében, de teljesen otthonosan éreztem magam.

A játékvezető: Nagyon felkészült, és rugalmas volt megint, abszolút illett a helyzethez, hogy mikor volt szigorúbb vagy kicsit lazább.

A feladatok: Ismét izgalmas feladatokat kaptunk. Volt olyan ami múltkor is volt, de mivel most teljesen más csapat volt, teljesen más célokkal és problémákkal, minden egészen más megvilágításba került. Mi volt a legemlékezetesebb? Huhhh…a második labirintusjárás, az éjszakai “túra” egyedül az erdőben, a fogalmazás arról, hogy hogyan élném legszívesebben az életemet, a feszültséglevezetés, amikor egy fával ütöttünk egy rönköt tiszta erőből. Igazából mindegyik feladat jó lehetőséget adott arra, hogy a börtönünk falait ledöntögessük.

Utána: Ez egy életre szóló élmény és ha valaki ÉLNI akar mielőtt meghal, jöjjön el. Rengeteg élményt, felismeréseket, szeretetet, erőt, válaszokat kaptam. Hálás köszönet érte!

*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Orsi, Gödöllő
43 éves

Előtte: “Izgatottan vártam, hogy a játékvezető milyen feladatokat talált ki, állított össze. Ahogy a honlapon is leírta, úgy érkeztem, üresen, nyitottan, nem volt bennem semmilyen ellenállás, ezt előre eldöntöttem. (aztán később azért volt olyan feladat, aminek ellenálltam)”

A helyszín: “Én sokkal rosszabbra számítottam, azt hittem koszosabb lesz, de látszott, hogy mennyi energiát fordított rá a játékvezető. A létrázás sem okozott bennem félelmet, erre is felkészültem, hogy bármi lesz, én lemegyek. Amire viszont nem készültem fel, az az éjjeli hideg. Az ágyak egész jók voltak – a körülményekhez képest. A denevérek sem zavartak annyira : ))))”

A játékvezető: “Egyszer-kétszer előfordult, hogy kívülállónak éreztem magam, és ilyenkor megnyugtatott, hogy nagyon régóta ismerem a játékvezetőt:))). Az elején végül is jó volt, hogy kicsit bekeményített, az segített benne, hogy ne essünk szét a hülyéskedés miatt. Aztán az is jó volt, hogy megértő volt és rugalmas, amikor az egyik résztvevőnek fájt a feje, akkor abbahagytuk. A 2. napon is rugalmas volt a tűz körül, amikor egyik feladatból a másikba átmentünk. Az elégedetlenkedő : )))) résztvevőket jól kezelte. Szóval kell a rend, fűszerezve a biztonságot nyújtó gondoskodással.”

A feladatok: “Többnyire nagyon tetszettek, és látszott a játékvezető felkészültsége. A kedvenc feladatom a labirintus volt: tökéletes szervezés, szavakkal nem lehet leírni… Arról is megfeledkeztem közben, hogy teljesen meg vagyok fagyva.”

Utána: “Spirituális szabadulószoba, de nem a hagyományos értelemben vett fizikai szabadulós játék, itt a saját börtönünk falait bontogatjuk. A honlapot újra átolvasva: ami ott le van írva, valóban arról szól, valóban az történik. Egy életre szóló élményt adott. A PrisonFreedom másfél napja AZ a pillanat!”

*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Dávid, Őrbottyán
17 éves

Előtte: “Nagyon izgatottan vártam, hogy együtt dolgozhassunk a csapattal. Én eleinte sokkal durvább körülményekre számítottam.”

A helyszín: “A helyszín nekem nem volt annyira kellemetlen. Bár amikor jöttek a denevérek éjszaka a pincében… “

A játékvezető: Tamás eleinte nagyon katonás rendet követelt meg tőlünk. Ez idővel oldódott. Nagyon jól, a helyzetnek megfelelően hozta a feladatokat és vezette is azokat. Volt hogy valakiben valami más jött elő és akkor áttért egy másik feladatra.”

A feladatok: “Nagyon jók voltak. Mindegyikben volt kihívás. Volt egy szint, amit meg kellet ugranunk és ez csakis minket épített. Volt egy feladat, ami nagyon furcsa volt: mélyedjünk el magunkban. Sötét pince, hideg, stb. Mégis, amikor elkezdtem elcsendesíteni az elmémet és magamba fordultam, nem fáztam. Sőt, kifejezetten melegem volt. Belülről kezdtem el felmelegedni, annyira, hogy rövid ujjú pólóra kellett vetkőznöm, ami nagyon furcsa mivel eleinte majd meg fagytam. Az érzékeim is mintha kiélesedtek volna. Ahogy magamra figyeltem olyan volt mintha egyszerre lettem volna ott mindenütt. Nem a talpam alatt éreztem a földet hanem az egész Földet éreztem. A becsukott szememmel minta láttam volna mindent és mindenkit, annak ellenére, hogy csak magamra figyeltem.”

Utána: “Ez egy spirituális szabadulószoba, mely megerősít abban amiben gyengébb vagy és kiegyensúlyoz abban amiben túldominálsz és rá is világit ha eddig esetleg nem vetted volna észre. A PrisonFreedom-tól én egy nagyon nagy élményt kaptam. Nyugodtabban állok hozzá a dolgokhoz, kezdek hallgatni az ösztöneimre és bízni bennük. Megélem a mát és kezdek nem idegeskedni a holnapon.”

*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Dorina, Veresegyház
16 éves

Előtte: “Amikor először hallottam a helyről, egyből szabadulószobára gondoltam. Imádom az ilyen hangulatú helyeket és az izgalmakat. Egy lehetőség ,hogy kimozduljak a komfortzónámból, kilépjek az uncsi hétköznapokból és kicsit magamba mélyedjek😊

A helyszín: “Nagyon király! Tipikus elhagyatott épület, ahova éjszaka nem szívesen merészkedik az ember…de lettek új barátaim: a denevérek❤

A játékvezető: “Szerintem nagyon jó hangulatot teremtett az elején, katonának éreztem magam, ami teljesen új érzés volt, aztán (ahogy múlt az idő) lazább és oldottabb lett.”

A feladatok: “Érdekesek és elgondolkodtatóak. Volt, hogy nevettem… Volt, hogy örömömben, volt, hogy bánatomban sírtam. Az egész saját életed és lényed megismerése volt és a gátlások elengedése. Kedvenc feladatom az volt, amikor hajnalban mécsessel a kezünkben lejártuk a labirintust❤.”

Utána: “Ez egy hely, ahol megismered magadat, elgondolkozol azon, hogy ki vagy te és hálát adsz a melegnek és a napfénynek. Amit magammal viszek: nyitottságot az emberek megismerése felé, nyugodt kommunikációt.”

****Ajánlom
Csaba, Bécs
48 éves

Előtte: –

A helyszín: “Jó volt a pince, Úny is, csak a tűz körüli hely nem tetszett.” 

A játékvezető: “Érezhetően nem ez a szakmája, ennek ellenére stabilan és határozottan vitte a folyamatot, a résztvevők biztonságban érezték magukat, ahogy én is.”

A feladatok: “Be kell valljam, többet vártam, valamivel zúzósabbakat. Persze lehet hogy többet nem is bírtam volna el. A második nap feladatai nekem többet hoztak jóval, az első napéinál. A feladatok közül jelenleg nálam holtversenyben az élen a “körben áll egy kislányka” és a toll átadós van.”

Utána: “A PrisonFreedom a határaiddal szembesít és segít átlépni azokat, hogy jobban higgy magadban és képes legyél megtenni azt amit meg tudsz tenni. Amit kaptam: élményt magamról és a szabad akaratom felszabadulását.”

*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Csenge, Őrbottyán
15 éves

Előtte: “Nagyon ijesztő helyre és feladatokra számítottam.”

A helyszín: “Koszos. De jó.”

A játékvezető: “Vicces, határozott és spontán tudott lenni, ami szerintem teljesen odaillő volt.”

A feladatok: “Érdekesek és izgalmasak. Legemlékezetesebb feladat, amikor egy vonalban álltunk és megbocsátottunk vagy nekünk bocsátottak meg!”

Utána: “A PrisonFreedom egy jó dolog, amire érdemes eljönni, mert utána sokkal szabadabb leszel és sok új dolgot tanulhatsz meg, jó emberek társaságában. Én varázslatos élményeket és sok tudást kaptam.”

*****Nagyon ajánlom, érdemes eljönni
Ági, Gödöllő
41 éves

Előtte: “Nagyon izgultam, és egy “jajúristenmostmilesz” érzés volt bennem, de alapvetően nagyon vártam az egészet. Arra számítottam, hogy azok a dolgok és célok amik foglalkoztatnak itt érthetőbbé válnak számomra. Elgondolkodtató, elmélyülős feladatokra számítottam.”

A helyszín: “Számomra első látásra ijesztő volt, mert hát mégiscsak egy pince, meg sötét van, de meglepően gyorsan otthonossá vált és nagyon jól tudtam magam érezni abban a térben. A feladatok voltak a lényeg.”

A játékvezető: “Mindig mindent pontosan elmagyarázott, válaszolt a kérdéseinkre. Jól használta az “erejét”. Amikor kellett akkor kicsit szigorúbb volt, amikor kellett kicsit lazább.”

A feladatok: “Izgalmasak, elgondolkodtatóak. Mindegyik kihívás volt, és mélyen magunkba kellett néznünk általa. Tulajdonképpen mindegyik nagyon emlékezetes volt. Az éjszakai labirintusjárás, majd a nappali, ami nem mindennapi erőket mozgatott meg bennem. De a megbocsátás és bocsánatkérés feladatok is a csontomig, a lelkem velejéig hatoltak. Minden játékban töltött perc egy nagyon mély és megható tapasztalás volt számomra.”

Utána: “Ez egy olyan játék amit mindenkinek át kéne élnie, ha igazán élni akar. Egyébként meg megmutatnám mindenkinek a honlapot, hogy saját maga fedezze fel és értse meg, hogy miről szól.”